­

St. Annaklooster
Zundert

St. Annaklooster

Wonen, werken, winkelen of recreëren op een unieke, historische locatie in hartje Zundert. Met de realisatie van het St. Annaklooster in Zundert is het werkelijkheid geworden. Maas-Jacobs heeft het voormalige klooster na een zorgvuldige restauratie omgetoverd tot één van de parels van het centrum van Zundert.

Transformatie

Het St. Annaklooster was na jarenlange leegstand ernstig in verval geraakt. In 2011 kocht Maas-Jacobs het Rijksmonument, waarna in nauw overleg met onder andere woningstichting Thuisvester, gemeente Zundert, architect RDH, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en de Monumentencommissie een nieuw herbestemmingsplan werd gelanceerd. Uiteindelijk is het eeuwenoude nonnenklooster getransformeerd tot een multifunctioneel complex met winkels, horeca, woningen,  appartementen en binnenpleintjes.

Authentieke elementen

Het St. Annaklooster is een rijksmonument met een grote cultuurhistorische waarde voor de gemeente. Zo fungeerde het gebouw in het verleden niet alleen als klooster maar was er ook een meisjesschool, weeshuis en internaat gevestigd. In overleg met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed zijn zoveel mogelijk authentieke elementen bewaard zoals raamko-zijnen, dakkapellen, oude vloeren en een oude kelder.

Betrokken bij dagelijks leven

Iedere ruimte in het gebouw ademt de sfeer van het voormalig klooster uit, maar is voorzien van alle moderne faciliteiten. Door de knusse binnenpleintjes en sfeervolle terrassen is het St. Anna een open en toegankelijk gebied, wat geheel is betrokken bij het dagelijks leven in en rondom de Molenstraat in Zundert.