­

Overakkerstraat
Breda

Overakkerstraat

In het ex-buurthuis aan de Overakkerstraat in Breda heeft Maas-Jacobs vier luxe woningen gerealiseerd. Het gemeenschapshuis, een voormalige school, wordt herbestemd met behoud van de authentieke sfeer van de klaslokalen uit de jaren ‘30.

Ruimtelijke beleving
De woningen – die deel uitmaken van een gemeentelijk monument – heeft een bijzondere, karakteristieke uitstraling. Met een inhoud van zo’n 1000 kubieke meter mogen de woningen als zeer ruim bestempeld worden. De plafonds van de oude klaslokalen zijn zo’n 4 meter hoog, wat een extra ruimtelijke beleving geeft. Ook de voormalige speelplaats krijgt een nieuwe functie. Hier komen vier achtertuinen, die uitkijken op het zuidwesten.

Locatie
De woningen liggen in een rustieke straat aan de rand van het Ginneken, op een gewilde locatie nabij het winkelcentrum ‘de Burcht’, het Valkeniersplein en het Ginneken. Alle voorzieningen bevinden zich dan ook binnen handbereik. De diverse in- en uitvalswegen rondom Breda zijn binnen enkele minuten bereikbaar. Ook is er voldoende (openbare) parkeergelegenheid rondom de woning.