­

Kronenburgwerf
Breda

Kronenburgwerf

Satelliet Meubelen groeide eind jaren negentig langzaam maar zeker uit haar jasje en heeft in die periode bedacht dat haar locatie aan de Haagweg in Breda een uitbreiding nodig had. Maas-Jacobs Vastgoed is bij de ontwikkeling betrokken geraakt en heeft samen met gemeente Breda de procedures en planvorming in gang gezet. Langzaam groeide het plan uit tot een ambitieus geheel dat de uitbreiding van Satelliet Meubelen alleen, ver oversteeg.

Totaalplan
Niet alleen de showroom van Satelliet Meubelen is uitgebreid met liefst 3.000 m² vloeroppervlakte, ook zijn er 63 woningen en appartementen in allerlei soorten en maten gerealiseerd. Voor de meubelpartij werd speciaal een vijf verdiepingen tellende kantoortoren weggezet en is de aangrenzende sheddakhal stijlvol gerenoveerd en geïntegreerd in het plan.

Samensmelting
Het resultaat is een prachtig voorbeeld van de samensmelting tussen klassieke bestaande bouw en moderne nieuwbouw. Met veel lef en creativiteit hebben Maas-Jacobs Vastgoed, Satelliet Meubelen en de Gemeente Breda dit stukje Breda opgewaardeerd.