­

Gasthuyspoort Poorthuys, Breda

Het beste van Breda

Niet eerder werd in Breda zo’n veelzijdig nieuwbouwproject gerealiseerd als Gasthuyspoort. Middenin de sfeervolle binnenstad smelten bijzondere huizen, eigenzinnige appartementen, nieuwe buitenruimten, winkels en horeca samen tot een project van allure.

Preview projectvideo

Projectvideo

 

Project Gasthuyspoort bestaat uit de transformatie van de voormalige kantoren van de Sociale Dienst naar 33 appartementen, 6 luxe woningen, een commerciële plint en 20 parkeerplaatsen in het voormalige archief in de kelder. Deze transformatie levert bijzondere ruimten op: fraaie plafondhoogten en beton in het zicht zorgen voor een ruimtelijke gevoel. Met de perfecte ligging in de binnenstad heeft u werkelijk alle voorzieningen om de hoek: van horeca tot winkels, van bus- en treinstation en van idyllisch hofje tot bruisend stadspark.

Deze nieuwe poort tot de historische binnenstad biedt naast transformatie ook unieke nieuwbouw. Zo zijn in een sfeervol hofje 5 karakteristieke woningen gerealiseerd. In een tweede fase wordt het plan gecompleteerd met 19 luxe nieuwbouw appartementen op de locatie van het voormalige pand van meubelwinkel ‘Hendriks’: deelplan Poorthuys.

Het Poorthuys bestaat uit 19 luxe appartementen met royale buitenruimten en vormt samen met het Noordelijke deel van Lofthuys een verwijzing naar de voormalige Gasthuispoort.

De Poorthuyzen worden standaard aangeboden als luxe appartementen met een ruime woonkamer en complete keuken. Verder biedt het appartement een geheel afgewerkte badkamer, een royale hoofdslaapkamer en een extra slaap- of werkkamer.
De riante woonoppervlakten van circa 103 tot 149 m2 en buitenruimtes tussen circa 9 en 84 m2 dragen bij aan een maximaal woongenot. De penthouses hebben zelfs nog een extra dakterras!

Poorthuys kenmerkt zich door een onderscheidende architectuur.  De appartementen op de hoek van de J.F. Kennedylaan en de Boschstraat  vormen hét aanzicht van het plan. De grote raampartijen, hoogwaardige gevelelementen en ranke details karakteriseren het gebouw. Ook de vrije plafondhoogte van bijna 3 meter draagt bij aan de beleving en zorgt tevens voor een luxe uitstraling.

Alle appartementen beschikken over een eigen parkeerplaats en berging in de parkeergarage in de onderste twee lagen van het gebouw. Het appartementencomplex is uiteraard voorzien van een lift en heeft zijn entree aan de sfeervolle Catharinastraat.

Tussen Poorthuys en Lofthuys, op de kop van de Catharinastraat, zal een nieuw gezellig plein worden gerealiseerd. Op dit plein komen terrassen en er zal een verwijzing worden gemaakt naar de voormalige Gasthuispoort. Na de realisatie van het Poorthuys en het plein zal de oostelijke toegang van de Bredase binnenstad echt vorm krijgen.

Poorthuys vormt hiermee een passend slotstuk in de ontwikkeling van de Gasthuyspoort.