­

Blokstallen 2
Bergen op Zoom

Blokstallen 2

Het voormalige gebouw van de cavalerie in Bergen op Zoom, beter bekend onder de naam Blokstallen 2, heeft een nieuwe functie gekregen als verzamelpand met horeca, bedrijfsunits en werkplekken.

Industriële sfeer
Maas-Jacobs is mede-ontwikkelaar van het plan om in het Rijksmonument uit 1745 diverse functies te huisvesten, waaronder horeca in het voorste gedeelte, bedrijfsunits aan de achterzijde en een kantoorverzamelgebouw op de bovenverdieping. Verder is het horecagedeelte aan de voorkant voorzien van een mooi terras. In het verzamelpand is een authentieke sfeer gecreëerd met aan de buitenzijde een monumentale uitstraling en binnenin een unieke, industriële look.

Subsidie provincie
De herbestemming van de Blokstallen 2 is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van de provincie Noord-Brabant. Voor de restauratie van de Blokstallen 2 stelde de provincie een subsidiebedrag van € 10.651,- beschikbaar. De provincie vindt het belangrijk dat de authentieke, industriële instraling van het Rijksmonument in stand is gehouden.

Ontmoetingsplek
De verschillende functies in het pand versterken elkaar. Zo zijn er volop interactiemogelijkheden en doet de horecaruimte overdag dienst als ontmoetingsplek voor de ondernemers. Bovendien vormen de kantoorruimtes, met hun professionele en industriële uitstraling, een broedplaats voor het ontwikkelen en realiseren van nieuwe ideeën.