­

Gasthuyspoort
Breda

Het beste van Breda

Niet eerder werd in Breda zo’n veelzijdig nieuwbouwproject gerealiseerd als Gasthuyspoort. Middenin de sfeervolle binnenstad smelten bijzondere huizen, eigenzinnige appartementen, nieuwe buitenruimten, winkels en horeca samen tot een project van allure.

 

Preview projectvideo

Projectvideo

Project Gasthuyspoort bestaat uit de transformatie van de voormalige kantoren van de Sociale Dienst naar 33 appartementen, 6 luxe woningen, een commerciële plint en 20 parkeerplaatsen in het voormalige archief in de kelder. Deze transformatie levert bijzondere ruimten op: fraaie plafondhoogten en beton in het zicht zorgen voor een ruimtelijke gevoel. Met de perfecte ligging in de binnenstad heeft u werkelijk alle voorzieningen om de hoek: van horeca tot winkels, van bus- en treinstation en van idyllisch hofje tot bruisend stadspark.

Deze nieuwe poort tot de historische binnenstad biedt naast transformatie ook unieke nieuwbouw. Zo zijn in een sfeervol hofje 5 karakteristieke woningen gerealiseerd. In een tweede fase wordt het plan gecompleteerd met 19 luxe nieuwbouw appartementen op de locatie van het voormalige pand van meubelwinkel ‘Hendriks’: deelplan Poorthuys. In de zomer van 2016 is de eerste fase van het plan opgeleverd. Met de bouw van deelplan Poorthuys is reeds een start gemaakt. Het komende jaar zal in het teken staan van deze nieuwbouwappartementen.